Våren.

Våren.

Den tid på året när vi vaknar ur vår vinterdvala, ljuset återvänder och lusten till skapandet, till fotograferandet, till att åter ta sig an nya idèer och projekt återvänder. Samtidigt som att längtan är stor, är ändå hösten och vintern nödvändig för återhämtning, för vila, för bearbetning av det som varit. Våren och sommaren ställer andra krav, energin ska vara på topp, och kalendern fylls på snabbare än man hinner blinka, med jobb, med fritidsaktiviteter, sociala evenemang.

Och visst är det härligt. Att kunna vara ute länge på kvällarna, plocka fram sommargarderoben, är ju det vi längtat efter så länge.

För att orka och känna glädje och kreativ lust, har jag valt att sakta ner tempot, hinna njuta av det jag upplever. Att tillåta mig själv att boka in dagar för ingenting. Där jag bara är. Kanske jag läser en bok från pärm till pärm. Kanske jag sträck-ser en serie på Netflix. Kanske jag ger mig ut i naturen och promenerar och fotograferar.

Att bara köra på i högsta växeln, kommer garanterat resultera i att motorn havererar. Jag söndagskör hellre och hinner se alla smultronställen längs vägen.

Hur gör du? Vad är dina ”samla energi” tips? Var samlar du kraft?

 

no comments
Kommentar

Obligatoriska fält markerade *

MENU