»

Vardagsäventyr- Klåveröd Strövområde

Vardagsäventyr. Ja det behövs ibland, att få göra små utflykter tillsammans hela familjen. Idag var en sån dag. Vädret här i Skåne var hyfsat vårvarmt, blå himmel och vi tog tillfället i akt att hämta upp barnen lite tidigare på förskola och fritids. På senare tid har jag känt en allt större längtan att komma ut i skogen. Att få ströva omkring, leka och göra ett behövligt avbrott med mobiler, tv och ipads som gärna lockar både vuxna och barn hemma om eftermiddagar o kvällar. Vi har dessutom både skog och hav så nära inpå, att det inte ens finns nån bra ursäkt för att inte nyttja naturen oftare.

Sagt och gjort. Vi packade fikakorgen med korv och grilltillbehör och begav oss till Klåveröds Strövområde, som är en del av Söderåsens Naturreservat.  Efter ett par grillade korvar, lite lek och bus vid rastplatsen, begav vi oss ut på en lagom stor runda, 3,9 km lät som en bra start för två grabbar med spring i benen.

Vi gick via små stigar, skogsvägar, genom vitsippor, och klättrade på små klippor. Vi drack kallt gott vatten ur en gammal pump. Vi kikade på kolmilan och plötsligt hade flera timmar gått, utan att vi ens kikat på klockan en endaste gång. Vi hittade ett vindskydd med tillhörande grillplats, så när graderna bara blir lite varmare blir det säkert en tur med övernattning.

Ett äventyr. För både stora och små. En helt vanlig vardag. Och det är absolut gratis och barnen kan springa och stoja precis hur mycket som helst. Kan ju egentligen knappast bli bättre, eller hur!?

Vill man veta mer om Söderåsens Nationalpark- klicka vidare in här. På sidan finns allt du behöver veta om vandringsleder, övernattningar, och allt som finns att upptäcka i denna del av Skåne.

Vill du veta lite mer om just Klåveröds Strövområde, hittar du direktlänk här.  I området finns även vandrarhem och även legendariska cafeet Lotta på Åsen, som har en magisk uppsättning av godsaker.

Vill man veta mer av vad Söderåsen har att erbjuda, så kan jag varmt rekommendera ett besök på Naturrum Söderåsen, eller kika in på deras hemsida.

Var åker du med familjen? Tipsa gärna i kommentarsfältet- vilka är dina guldkorn??

 

Share:|Facebook|Twitter|Pinterest|Google+
  • 2 maj, 2017 - 07:18

    Travelsis_ - Så mysigt det låter. Håller med om att ibland behövs skog och natur istället för iPad och dator. Har nära till Bokskogen, cyklar/går dit. Men om vi har mer tid åker vi gärna till Söderåsen eller Skrylle. Om ni åker till Skrylle kan jag verkligen rekommendera Myrstigen/Pernilla

Obligatoriska fält markerade *

*

*