Vem är Annelie Johnsson?

Fotograf Annelie Johnsson

Hej på dig!

 Nyfiken på personen bakom kameran?

Jag är en glad, positiv, avslappnad skånetös i mina bästa år som efter åratal av fotograferande 2008 tog steget att starta min egen verksamhet.Jag är bosatt på landet, tillsammans med en tålmodig make och två busbollar. Tillsammans driver vi Johnssons Cirkus,där arbetsfördelningen inte alltid är solklar, men med ett gemensamt mål- att umgås och skratta tillsammans varje dag. Vi läser, tittar på film, spelar fotboll, gnabbas om tvättberget, äter för mycket makaroner- men framförallt har vi insett att familjen är det allra viktigaste av allt.

Om ni skulle fråga min man skulle ni säkert få veta att jag engagerar mig till fullo i det jag tar mig an, att jag är en visionär med massor av ideèr, att jag har en förmåga att få folk att skratta och att jag verkligen ogillar disk i vasken. Ja och att jag utan förvarning möblerar om hela huset.

Som fotograf är det viktigt att vi känner en samhörighet du & jag. Att vi kan vara avslappnade i varandras sällskap, skratta, ha kul, våga vara lite obekväma. För det är i de ögonblicken de allra bästa bilderna skapas. Ögonblicken som du kommer njuta av och tillsammans med nära & kära minnas tillbaka på under resten av livet.

Jag skulle kunna berätta om alla fina utbildningar jag gått, alla vackra platser jag besökt, om mina utmärkelser i olika sammanhang. Men det är helt oviktigt.Det viktigaste under vår fotografering är Du. Ja just Du. Om vi så befinner oss på en åker i Eslöv, eller en bergstopp på Island, så är det din dag. Din dröm.Och det är mitt jobb och min passion att dokumentera just där och då.( Men skulle du säga att vi ska flyga till Nya Zeeland, så kommer du nog få en stor kram- helt ärligt.)

Hör av dig! Låt oss tillsammans göra era bilder till de bästa någonsin.

//Annelie

 

MENU