Hösten

Mörkret har anlänt här i Skåne.

Det gör nåt visst med en, inte sant!?

Tempot skruvas automatiskt ner, tv-tittandet ökar, bokhögen som legat på vänt blir äntligen läst.

2020 har varit och är ett märkligt år. Ett år som satts på paus. Där alla planer du gjort upp, fått stå åt sidan. Där allt oväsentligt bara suddats ut, och prioriteringarna blivit tydliga.

Fotojobben sjönk som en sten i en djup sjö, det mesta blev av eller ombokat. Aldrig förr har jag varit så tacksam att jag faktiskt har en lärarutbildning i bagaget.

Det är efter en hoppfull sommar, återigen dystra siffror som möter oss, varje dag ökar smittspridningen igen. Det är lätt att hamna i en negativ känslostämning. Men- istället för att bara se allt det där vi inte kan göra just nu, får vi försöka hitta andra saker som vi faktiskt har all tid i världen för nu.

Läsa.

Jag är en riktig bokmal. Läser det mesta jag kommer över, både romaner, deckare, biografier. Har under året tillsammans med ett gäng härliga tjejer faktiskt startat en bokklubb. Bästa grejen!!

Drömresa.

Jag älskar att resa. Både i när och fjärran. Vi blev ju med husbil förra sommaren, och i år har vi utforskat Södra Sverige och hittat många nya guldkorn. Att sitta och googla nya resmål , hitta små skatter är fantastiskt kul, Instagram och Google är en guldgruva av tips och ideer, när man väl börjar grotta ner sig i olika resrutter. Att drömma sig bort en stund, göra upp planer för nya turer- det är verkligen en favoritsyssla nu under årets mörka månader.

Netflix

Ja- jag erkänner. Jag spenderar alldeles för mycket tid med att kolla på diverse streamingtjänster. Men, det finns så mycket man vill se. Favoriten är dokumentärer, eller serier baserade på verkligheten. Att få mysa in sig under en filt i soffan, och samtidigt allmänbilda sig- det är ju lyxigt ändå. Och ja, jag slötittar också på annat förstås. När jag väl hittat en serie jag gillar är det verkligen svårt att slita sig.

Vad är dina favoritsysslor nu när hösten krupit sig på? Var drömmer du dig bort till? Vad läser du?

no comments
Kommentar

Obligatoriska fält markerade *

MENU