Ett digitalt vykort från Helsingör

 

Påskhelg.

Hela familjen ledig. Skåne grått , kallt och blåsigt. Efter att ha sett det vi ville se på tv, sovit tillräckligt, spelat spel, bestigit tvättberget, så kändes det som att en tur utanför den egna trädgården var på sin plats. Spontant över frukosten bestämdes då att vi skulle spendera denna Påskafton i Helsingör- Danmark.

Sagt och gjort. Semesterkameran- en Fuji x100, stuvades snabbt ner i en Kånken, våra kvarglömda danska kronor sen sommarens besök på Bakkens nöjesfält letades fram, och sen var vi på väg. Då vi har turen ( om man frågar mig i alla fall) att bo i Skånes mitt, har vi ju aldrig särskilt långt till något, så efter 30 min var vi framme i Helsingborg, där färjorna avgår från.

Vädret var lika kallt i Helsingör förstås, och pojkarna fick hålla hårt i sina kepsar när vi klättrade upp på soldäck för att kolla utsikten, men vad gör det när vi är ute på lite äventyr!?

Vi strosade på de mysiga gågatorna, mamman fotade gamla hus, pojkarna åt korv och danska wienerbröd, vi shoppade lite, vi tog en tur till hamnen, vi tjafsade om hur mycket godis som skulle få handlas med hem på färjan tillbaks.

Dagen avslutades med middag på Helsingörs Bistro, som ligger på Axeltorv, mitt i Helsingör. Smörrebröd och ett glas välförtjänt vitt till mamman, och spätta med  hemmagjord remouladsås till grabbarna i familjen, som är ytterst ”allergiska” mot ägg, lax, sill och räkor…

Ett snabbt stopp på blomstertorget för inköp av några trädgårdsväxter, och sen var det dags för oss att resa tillbaks hem igen.

En lagom dagsutflykt, både med barn, och utan förstås. Nära, god mat, hygge på riktigt.

Var åker du med familjen? Har du några guldkorn som du vill dela med dig av? Tipsa gärna i kommentarerna här- det är alltid kul att få lite nya ideer och tips att lägga på listan.

no comments
Kommentar

Obligatoriska fält markerade *

MENU