Dagar på Tjörn

 

Ett par dagars ledigt innebar att vi kunde ge oss ut på tur med husbilen. Efter övernattning strax utanför Göteborg, ett snabbt besök på Bohus fästning drog vi vidare norrut. Denna gång styrde vi kosan mot för oss outforskat område- Tjörn. Vi hade i förväg bokat ställplats på Hav och Logi, som är en liten camping belägen strax utanför Skärhamn, på norra delen av ön. Campingen var alldeles lagom stor, med cykelavstånd till både bad och butiker och restauranger.  Skärhamn bjöd på en rad vackra vyer, bl a de fantastiska konstnärshusen precis utanför Akvarellmuseet. Gissa om jag hade velat sitta där för mig själv, njuta av havet, och bara känna inspirationen flöda…

Ingen husbilssemester är ju komplett utan bad för Familjen Johnsson, så givetvis testades ett flertal badbryggor och hopptorn runt ön. Undertecknad vågade också sig i, men att skryta med att det var skönt, nja inte riktigt. Men, nu är årets första dopp avklarat. Höjdpunkten var nog ändå vårt besök på Pilane skulpturpark, där man blir helt hänförd av både utsikt, natur och konst i samspel. Perfekt för rastlösa barn att studsa runt bland klippor och berg dessutom.  Vi passade även på att ta en tur på Klädesholmen, som främst är känd för sinn sillproduktion, sina vackra små gränder och Sveriges kanske enda flytande hotell? Även om barnen inte förstod tjusningen med vare sig sill elller vackra hus, traskade de glatt med runt den lilla ön, för när vi var klara var det utlovat bad..

Om det blir fler besök på Tjörn? Ja, det är jag säker på att det blir, även om jag tror att ön kommer till sin fulla rätt när det är sommar och varmt, för var du än är på ön, finns det en ny badvik att upptäcka. Så, utrusta dig med bra promenadskor, cykel och utforska ön. Många steg blir det, och aldrig smakar maten så bra som efter en dag utomhus.

 

 

                                                                          

Kommentar

Obligatoriska fält markerade *

MENU