»

Helgen som gick, tillbringade jag på Österlen, och bröllopsfotografering stod på schemat. Vi tjuvstartade redan på fredagen, hemma hos brudens föräldrar, med en underbar trädgårdsfest o mingel. Trädgården var vackert dekorerad med härliga doftrosor från KarlFredrik på Eklaholm, det serverades mat från lokalproducenter på Österlen, och vin och skratt avlöste varandra i den varma sommarkvällen.

Framåt kvällen var himlen så här stjärnklart vacker, och blev startskottet för en helt ljuvlig helg.

Mer bilder, jag har massor, kommer så småningom såklart. Vill ni se en eller två bilder på vägen, kan ni alltid kika in på mitt Instagramkonto anneliejohnsson_photography.

 

Allt gott!

Annelie

Share:|Facebook|Twitter|Pinterest|Google+

Vardagsäventyr. Ja det behövs ibland, att få göra små utflykter tillsammans hela familjen. Idag var en sån dag. Vädret här i Skåne var hyfsat vårvarmt, blå himmel och vi tog tillfället i akt att hämta upp barnen lite tidigare på förskola och fritids. På senare tid har jag känt en allt större längtan att komma ut i skogen. Att få ströva omkring, leka och göra ett behövligt avbrott med mobiler, tv och ipads som gärna lockar både vuxna och barn hemma om eftermiddagar o kvällar. Vi har dessutom både skog och hav så nära inpå, att det inte ens finns nån bra ursäkt för att inte nyttja naturen oftare.

Sagt och gjort. Vi packade fikakorgen med korv och grilltillbehör och begav oss till Klåveröds Strövområde, som är en del av Söderåsens Naturreservat.  Efter ett par grillade korvar, lite lek och bus vid rastplatsen, begav vi oss ut på en lagom stor runda, 3,9 km lät som en bra start för två grabbar med spring i benen.

Vi gick via små stigar, skogsvägar, genom vitsippor, och klättrade på små klippor. Vi drack kallt gott vatten ur en gammal pump. Vi kikade på kolmilan och plötsligt hade flera timmar gått, utan att vi ens kikat på klockan en endaste gång. Vi hittade ett vindskydd med tillhörande grillplats, så när graderna bara blir lite varmare blir det säkert en tur med övernattning.

Ett äventyr. För både stora och små. En helt vanlig vardag. Och det är absolut gratis och barnen kan springa och stoja precis hur mycket som helst. Kan ju egentligen knappast bli bättre, eller hur!?

Vill man veta mer om Söderåsens Nationalpark- klicka vidare in här. På sidan finns allt du behöver veta om vandringsleder, övernattningar, och allt som finns att upptäcka i denna del av Skåne.

Vill du veta lite mer om just Klåveröds Strövområde, hittar du direktlänk här.  I området finns även vandrarhem och även legendariska cafeet Lotta på Åsen, som har en magisk uppsättning av godsaker.

Vill man veta mer av vad Söderåsen har att erbjuda, så kan jag varmt rekommendera ett besök på Naturrum Söderåsen, eller kika in på deras hemsida.

Var åker du med familjen? Tipsa gärna i kommentarsfältet- vilka är dina guldkorn??

 

Share:|Facebook|Twitter|Pinterest|Google+
  • 2 maj, 2017 - 07:18

    Travelsis_ - Så mysigt det låter. Håller med om att ibland behövs skog och natur istället för iPad och dator. Har nära till Bokskogen, cyklar/går dit. Men om vi har mer tid åker vi gärna till Söderåsen eller Skrylle. Om ni åker till Skrylle kan jag verkligen rekommendera Myrstigen/Pernilla

Ängelholm. Denna vackra lilla strandstad på skånska västkusten. En stad som för mig varit hemmastad om somrarna sen barnsben, då jag i princip varje år spenderat några veckor på Svalövskolonin i Vejbystrand. I Ängelholm finns egentligen allt man kan behöva. Ett trevligt centrum med fler små mysiga butiker. Trevliga restauranger och cafeèr. Och så havet förstås.  Kattegatt som visar sig från sin bästa sida på kritvita stränder. Vattnet- klart och altid uppfriskande härligt.

En ljummen sommarkväll mötte jag upp familjen Börjesson, som jag träffat och fotograferat ett par tillfällen tidigare, på Råbocka camping, där de semestrade med husvagn under ett par dagar. Vi tog en liten promenad ner till stranden, hoppade i sanddynerna, lekte och hade kul. Fotografering vid havet är nåt alldeles speciellt tycker jag, som trots att jag inte har lång till kusten, har en hemlig längtan att en dag få bosätta mig vid vattnet.

Skulle man själv vilja spendera ett par dagar vid denna kustpärla, så ta en kik här , där du hittar en massa information om aktiviteter och sevärdheter. Campingens sida hittar du här. Många ungdomsdagar spenderades här- i ett tält, en flaska rödvin och en härlig solnedgång. Det går liksom inte att bli besviken när det är så vackert.

Skulle just Du och din familj ochså vilja boka en Familjefotografering Råbocka Ängelholm? Eller kanske nån helt annanstans? Det finns många guldkorn runtom i Skåne, sommartid är det som att hela vårt landskap vaknar till liv och byter till finkostymen. Hör av er- du hittar mina kontaktuppgifter här på sidan.

 

Jag hoppas vi ses!!

Share:|Facebook|Twitter|Pinterest|Google+

Vardagsbetraktelser.

Kanske det bara är för mitt egna höga nöjes skull. Kanske någon av er tycker det kan vara kul att se vad som händer. I livet. För livet är ju inte bara jobb. Att fotografera på uppdrag. Det är en del av livet. En viktig sådan. Men det allra viktigaste av allt är min tid med min familj. Med mina pojkar. Och genom att åka på små äventyr, fyller jag på med energi och hittar platser där kanske just du och jag ses nästa gång för en fotografering!?

När vi är ute på utflykt, är det ytterst sällan som stora kameran får följa med, utan istället packas min resekamera, en Fujifilm X100, som har alla de funktioner jag önskar av en liten kompaktkamera. Dessutom är den smidig att bara stoppa ner i ryggsäcken, eller jackfickan.  Just nu för tiden, är det riktigt populärt med Fujifilms spegellösa kameror, men jag som inte är med på nåt trendtåg, skaffade min för flera år sedan, och från att vara nörd, är man nu superhipp, ha ha

Idag hade både förskola och skola studiedag, så det blev en ledig fredag, så vi packade Kånken med god matsäck, och termos, och körde till Järavallens Strövområde, som ligger mellan Landskrona och Barsebäck, längs med kustvägen. Vädret var lite kyligt när vi begav oss, ni vet, med yngre barn vaknas det i ottan, men framåt dagen sken solen upp och det var riktigt härligt att lunka fram, och sitta i en skön glänta och mumsa matsäck.

 

En skön dag tillsammans. Det behöver inte vara svårare än så. Frisk luft, stora ytor att leka och busa på. God matsäck.

Vilka är era favoritutflykter med familjen? Tipsa gärna!!

 

Vi hörs!!

Share:|Facebook|Twitter|Pinterest|Google+

Om snön som försvann

Helgen före Annelie & Christoffers bröllop var Skåne täckt av ett tjockt lager vit nysnö. Det var frostgrader, och himlen var sådär blå den bara kan bli en riktig vinterdag. När vi vaknade den här februarilördagen, var molnen regntunga, och ett tjockt lager dimma täckte vår sikt. Helt andra förutsättningar, men är det Skåne så är det. Här är vi minsann inte bortskämda med vita vidder, så det var bara att gilla läget, för det är ju så här vintern är i Skåne. Grå.

Vi styrde kosan mot Landskrona, där Annelie gjorde sig redo hos tjejerna på Hårstudion. Christoffer mötte upp en liten stund senare, han hade fått uppdraget att hämta brudbukett och corsageblomma , och det var gänget på Norrvidinge Handelsträdgård som hade bundit de vackra blommorna denna lördag.

Vinden började ta fart, så efter lite överläggningar beslutade vi oss för att ta oss ner till Nya hamnen, där det är lite lä av de nybyggda husen. Ljuset en sån här dag är verkligen magiskt. Jag är ju särskilt förtjust i det lite mörkare och dämpade tonerna i ett fotografi, så det här passade mig alldeles utmärkt. Mellan varven fick vi hoppa in i bilen och värma oss med lite bra musik och fläkten på full temperatur.

En snabb tur till Vattentornet i Landskrona, och den lilla stranden nedanför för lite strandbilder hann vi med, innan vi åkte vidare till Stävie kyrka där vigsel hölls i sällskap med nära vänner och familj. Festen fortsatte sedan på Flädie Mat & Vingård, som ligger ett stenkast från den vackra lilla kyrkan. Glŭwein serverades till de väntande gästerna och eldkorgar lyste upp entrèn och spred en gemytlig känsla.

Rankorna stod stolt i sin vinterkostym

Det var mitt första besök på Flädie Mat & Vingård, och rankorna stod stolt i sin vinterkostym uppradade och bara väntade på sol. Jag hoppas att jag får tillfälle att besöka denna lilla pärla även under sommar och höst, jag föreställer mig att det är en helt fantastisk plats även då. Att få vandra längs gångarna och bara se dess växtkraft.

Det är inte ofta det fotograferas vinterbröllop här i södra Sverige. Jag tror vi har en bild av ett vinterbröllop som vitt, klarblå och riktigt kallt, med släde och fårskinn. Och det är säkert vackert. Men med en dag tillsammans med ett härligt brudpar, kärlek, skratt och glädje, så spelar det faktiskt inte någon roll var vi befinner oss. För det viktigaste är ni. Det är er dag. Och ingenting annat kunde vara mer angeläget än just det.

 

Share:|Facebook|Twitter|Pinterest|Google+