Om kärleken till fotografiet. Bildleverans på mitt sätt.

Det finns garanterat lika många sätt att leverera bilder till kunder på, som det finns fotografer runt om i världen. Det finns inga rätt och inga fel- Eller, ja det skulle väl kanske vara att inte leverera alls det som utlovats förstås. Men om man bortser från det då. I dag är bilder ett överflöd hos oss människor. Vi fotograferar på en dag 2017, i hela världen, lika mycket som man sammanlagt gjorde på ett helt år 1917. Bilder har blivit en förbrukningsvara, det fotograferas selfies i badrummet, på maten vi äter, på allt. Och inte bara en bild. Vi tar hundratals. Varje dag. Vi använder sociala medier som ett slags bilddagbok, där alla i vår bekantskapskrets kan ta del av vårt liv i bildform. Just där och då det händer.

Trots att det fotograferas mer än någonsin, finns det färre och färre fotografier. Riktiga fotografier. En bild du kan hålla i handen. Rama in. Sätta på skrivbordet i en fin ram. Ge bort som present. Någonstans på vägen har det försvunnit, när den digitala bilden gjorde sitt intåg. Tro mig, jag är ingen bakåtsträvare, tvärtom. Det jag däremot uppskattar är ett riktigt fotografi jag kan känna och hålla i. Därför samarbetar jag också med några av Sveriges främsta leverantörer inom print och bild, för att kunna leverera endast det bästa till mina kunder. Ett hantverk som ska vara i generationer. Inte hamna i en bortglömd hårddisk i en byrålåda.

Så, självklart levereras mina uppdrag digitalt. men även här vill jag lämna mer ifrån mig än en nedladdningslänk, så ett personligt USB, ett par stycken förstoringar att glädjas åt, ett paket inslaget av kärlek till bilden , med saker som representerar den jag är. Som här, träflis och usb och box i trä, som en hyllning till den del av mig som gillar naturligt, enkelt och nära. Ett omslag i naturpapper, jutesnöre och som pricken över i, ett blad från en gammal Flora, med Prästkragen som symbol för Skåne, mitt hem, mitt ursprung, min framtid. Så var och en som får sitt paket, får en del av mig. Precis som jag fått en del av dem genom att få komma nära undervår fotografering. Och där nånstans är grundbulten i mitt företagande- mötet mellan människor. Skapa band. Relationer. Minnen.

no comments
Kommentar

Obligatoriska fält markerade *

MENU